Paprika Seed Oil (sweet) - in different size variants

Paprika Seed Oil (sweet) - in different size variants

For pricing and availability please click on the buttons with packaging sizes below.↓

Red paprika seed oil contains more than 50% unsaturated fatty acids, out of which the polyunsaturated Omega-6 fatty acid and the monounsaturated oleic acid should be highlighted.

As for fatty acids, it has a high linoleic acid content. It is rich in vitamin E and stimulates digestion. When applied externally (rubbed into the skin) it can have a beneficial effect on rheumatism. Due to its capsaicin content it stimulates blood circulation, increases metabolism, accelerates digestion and the energy use in fat cells, can therefore play an important role in weight loss. It also has analgesic, anti-inflammatory and gastrointestinal protective effects.

The alpha-tocopherol in the oil suppresses the free radical production in cells while the gamma-tocopherol destroys already existing free radicals.

Paprika seed oil is a special oil with a pleasant taste and aroma. It is mainly recommended as a salad oil but you can always use it when you are looking for some extra taste or deep, vibrant color. It is also great for seasoning sauces, meat, fish and sandwiches.  Not recommended for frying, do not heat directly!

To Favourites
Recommend
Print
Details
Details
Linolsav tartalma igen magas a zsírsavak között. C-vitaminban gazdag, serkenti az emésztést, kívülről alkalmazva - a reumás területeket bedörzsölve - jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így élénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energiafelhasználását, emiatt a fogyókúrában is szerepet játszhat. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás.

Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök-termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabad gyököket semmisíti meg.

A Grapoila fűszerpaprikamag-olaj kitűnő salátaolaj, nem csípős, ízesíthetünk vele mártásokat, szószokat vagy elkészült sülteket. Jól illik a magyaros ételekhez. Gyönyörű, mélyvörös színével az ételeket, szendvicseket, hidegtálakat esztétikailag is feldobja. Sütéshez nem ajánlott, közvetlen ne hevítsük! Csípős változatban is kapható.