Farine de graines de tournesol - en plusieurs emballages

Farine de graines de tournesol - en plusieurs emballages
Le tournesol est l'une des cultures les plus connues de Hongrie, ses graines et l'huile fabriquée à partir de ses graines sont connues et consommées par presque tout le monde. Cependant, la farine fabriquée à partir de ses graines est moins connue, même si elle contient des minéraux et des fibres précieux et peut être consommée de différentes manières.

Ajouter aux favoris
Je conseille
Imprimer
Détails
Détails
A napraforgómagliszt hántolt napraforgómagból készül, a hidegen sajtolt olaj gyártása során. Ennek köszönhetően alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik, mint a napraforgómag, viszont tartalmazza annak értékes ásványi anyagait. Mivel szénhidráttartalma rendkívül alacsony, valamint természetesen előforduló cukrokat csak elenyésző mértékben tartalmaz, kiválóan beilleszthető a diétás étrendbe. Fehérje-, valamint élelmi rosttartalma kiemelkedően magas és jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot, cinket, szelént, mangánt, rezet és vasat. Így a napraforgómagliszt fogyasztásával jelentős mennyiségű értékes tápanyaghoz juttathatjuk a szervezetünket.


Lágy ízének köszönhetően a konyhában sokféleképpen felhasználható, akár édes, akár sós ételek készítéséhez.

A napraforgóliszttel kiválóan sűríthetünk krémleveseket, szószokat, mártásokat, főzelékeket. Ugyanúgy süthetünk, főzhetünk vele, mint a búzaliszttel, akár keverhetjük is a kettőt. Tökéletes alapanyag kenyér- és pizzafélékhez, sós kekszekhez, pogácsákhoz, süteményekhez. (Ha sütünk vele, érdemes egy kis aszkorbinsavat vagy szőlőmaglisztet adagolni mellé, így megelőzhető a tészta hőhatásra bekövetkező, amúgy teljesen ártalmatlan, zöldes színváltozása.) Joghurtba, müzlibe, turmixba vagy shake-be is keverhetjük, kiváló napindító "fehérjekoktél". A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.

Nagy örömünkre a Grapoila napraforgómagliszt 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en kétcsillagos, kiváló minősítést szerzett. A párizsi SIAL keretén belül meghirdetett innovációs versenyen a döntőig jutott, „Az év új gluténmentes terméke” hazai versenyen pedig különdíjat szerzett.