Szállítási Költségek

Használd ki sávos szállítási kedvezményünket!

Szállítási kedvezmény már 5000Ft felett is!

Kattints a részletekért!

Hírlevél
TOP termékek
Pénznem váltás

Fizetési megoldás
Termék részletek


Kukoricacsíra-olaj 250 ml

Kukoricacsíra-olaj 250 ml
  • Kukoricacsíra-olaj 250 ml
  • Kukoricacsíra-olaj 250 ml
660 Ft

Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Olajaink közül a legmagasabb E-vitamin tartalommal dicsekedhet, amely természetes antioxidáns. Egyaránt alkalmazható külső és belső felhasználáshoz rengeteg pozitív tulajdonsága miatt. Gyulladáscsökkentő hatású. Megkönnyítheti az emésztési folyamatokat. Használható különféle saláták elkészítéséhez. Füstpontja magas, ezért - valamint nagyon kellemes íze és illata okán - kiválóan alkalmazható olajsütőben, vagy akár serpenyőben készült ételekhez. Így rántott húsok és zöldségek sütéséhez, továbbá grillezéshez, steak elkészítéséhez is ajánljuk.

 

  • Paprika Krém

    Hozzávalók:

    4 nagy piros paprika
    1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
    150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
    csipet bors
    1 tk. szárított bazsalikom
    3 ek. kukoricacsíra olaj

    A piros paprikákat megszurkálom (hogy később ne robbanjon), majd mindenféle pucolás és csumázás nélkül száraz (olaj nélküli) serpenyőbe rakom, magas hőfokon. Addig sütöm, és forgatom, amíg a héja fekete nem lesz. Ha gáztűzhelyünk van, akkor ez sokkal egyszerűbb, mert csak a láng főlé kell tartani, és hipp-hopp megég a héja. Tálba rakom és lefedem, amíg ki nem hűl. Ezután a héját kézzel könnyen le lehet szedni, és kicsumázni. Az így kapott füstös paprikahúst botmixerrel összeturmixolom a többi hozzávalóval és kész is. Hűtőbe teszem, és lehűtve tálalom.