Kukoricacsíra-olaj 250 ml

Kukoricacsíra-olaj 250 ml
Kukoricacsíra-olaj 250 ml
Kukoricacsíra-olaj 250 ml
Kukoricacsíra-olaj 250 ml
Kukoricacsíra-olaj 250 ml
Kukoricacsíra-olaj 250 ml

Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt  külső és belső felhasználása egyaránt javasolt.

Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas.

Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá alacsony hőfokon történő sütésre, főzésre is alkalmas.

 

660 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Próbáld ki az új termékeinket is:
Adatok
Recept
Próbáld ki az új termékeinket is:
Adatok
Kiszerelés
250 ml
Recept

Paprika Krém

Hozzávalók:

4 nagy piros paprika
1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
csipet bors
1 tk. szárított bazsalikom
3 ek. kukoricacsíra olaj

A piros paprikákat megszurkálom (hogy később ne robbanjon), majd mindenféle pucolás és csumázás nélkül száraz (olaj nélküli) serpenyőbe rakom, magas hőfokon. Addig sütöm, és forgatom, amíg a héja fekete nem lesz. Ha gáztűzhelyünk van, akkor ez sokkal egyszerűbb, mert csak a láng főlé kell tartani, és hipp-hopp megég a héja. Tálba rakom és lefedem, amíg ki nem hűl. Ezután a héját kézzel könnyen le lehet szedni, és kicsumázni. Az így kapott füstös paprikahúst botmixerrel összeturmixolom a többi hozzávalóval és kész is. Hűtőbe teszem, és lehűtve tálalom.

Webáruház készítés