A bio paprikamag-olaj a 2018-as Natexpo díjazottja. Az olajat francia partnerünk, a Biercors mutatta be saját márkás termékként a híres nemzetközi BIO vásáron. A Natexpo Díjat a legjobb BIO újdonságoknak ítéli a zsűri (12 neves szakértő és újságíró) hét kategóriában. Több, mint 150 nevezett termék közül a Grapoila hidegen sajtolt bio fűszerpaprikamagolaj ezüst trófeát nyert az “Egészséges ételek” kategóriájában.
A pirospaprikamag-olaj több mint 50%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyből a többszörösen telítetlen zsírsavak közül az Omega-6 zsírsavat, az egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsavat emeljük ki.
Linolsav tartalma igen magas a zsírsavak között. E-vitaminban gazdag, serkenti az emésztést, kívülről alkalmazva - a reumás területeket bedörzsölve - jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így élénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energiafelhasználását, emiatt a fogyókúrában is szerepet játszhat. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás.
Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök-termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabad gyököket semmisíti meg.
A Grapoila fűszerpaprikamag-olaj kitűnő salátaolaj, nem csípős, ízesíthetünk vele mártásokat, szószokat vagy elkészült sülteket. Jól illik a magyaros ételekhez. Gyönyörű, mélyvörös színével az ételeket, szendvicseket, hidegtálakat esztétikailag is feldobja. Sütéshez nem ajánlott, közvetlen ne hevítsük!