Pisztáciafüggők vagyunk. És ez nem egy hirtelen fellángolás vagy divathóbort, mint a címadó csoki esetében. Mi már jóval korábban présgépet szenteltünk a pisztáciának...
Blog
Röviden? A pörköletlen magból sajtolt olajat egészségmegőrzésre ajánljuk, a pörkölt magból sajtolt változatot pedig a kulináris élvezet kedvéért. Jöjjenek a részletek!
A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.
Gondoltad volna, hogy az olajat először ipari célokra – pl. festék- és szappangyártás – használták?
A szőlőmag igazi kincset rejt. Tudtad, hogy az egész Grapoila sztori ezekkel a magokkal kezdődött?
Az olajos magvak kiváló mikro- és makrotápanyag-források. Ezért is (nem csak az ízélmény miatt) rajongunk értük.
A tökmag az egyik leginkább mellőzött, hazai, olajos mag. Indokolatlanul mellőzött. Hogy miért? Jöjjenek a részletek!
Még mielőtt bármit írnék a homoktövisről, mondom a legkülönlegesebbet: B12-vitamint tartalmaz. Jöhetnek a részletek?
Még sosem kóstoltad a fűszerpaprika magját? Pedig hihetetlenül finom, ha a megfelelő formában fogyasztod és teli van értékes vegyületekkel.
A lenmag, azontúl, hogy elképesztően jó és egyedülálló a tápanyagösszetétele, egy környezettudatos választás is, és joggal nevezhetjük hazai szuperfoodnak! Érdekel, hogy miért? Olvass tovább!
Most egy olyan magról lesz szó, amit az íze és a beltartalma miatt nem szabad kihagyni, annak ellenére, hogy hazánkban nem terem. És van még egy nyomós érvem mellette...
Büszkék vagyunk rá, hogy évről-évre egyre több olaj és liszt viselheti a legjobbaknak járó csillagos matricát.