A mandula magas E-vitamin-tartalma révén segít a szervezet regenerálódásában, az oxidatív stressz leküzdésében. B- és P-vitamin-tartalma mellett ásványi anyagokban (magnézium, réz, mangán, cink) is gazdag. Magas fehérje- és élelmirost-tartalma alacsony szénhidrát-tartalommal párosul, így ideális lehet a sportolást követő regenerációhoz.
Nassolás helyett ropogtassunk inkább mandulát, nemcsak finom, egészséges is! Segít a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, szabályozza a koleszterin- és vércukorszintet, védi az idegrendszert, rosttartalmánál fogva pedig jótékony hatású az emésztésre.
Használjuk süteményekhez, kenyérfélékhez, piskótához, kalácshoz, szórhatjuk kásákra, krémlevesekre, müzlibe. Nemcsak finomabbá és egészségesebbé, hanem dekoratívabbá is teszi fogásainkat, süteményeinket.