Egészségtudatos vásárlóként sem feltétlen kell méregdrága, tengerentúli csodaszereket vásárolnunk. Itt, szerény kis hazánkban is fellelhetőek azok a hasonlóan superfoodnak minősíthető alapanyagok, amelyek bőven fedezik a szükségleteinket egy-egy ásványi anyagból, vitaminból és egyéb különböző hasznos, biológiailag aktív összetevőből. Könnyen beszerezhetők, egészségesek és finomak is, kreatívan felhasználhatók az otthoni főzésekhez, ezzel is felturbózva és változatossá téve a család étkezését anélkül, hogy extra kiadásokkal terhelnénk a konyhapénzt.
A Boook kiadó gondozásában megjelent Magyar superfood című könyv szerzője, Szabó Adrienn nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat. Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.
A látványos, kedvcsináló fotókkal illusztrált kiadványban több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje kapott helyet. Számos recepthez tudjuk mi is biztosítani a kiváló minőségű, egészséges alapanyagokat.