FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Maiskeimöl 750 ml

Recept

Paprika krém

Hozzávalók:
4 nagy piros paprika
1 kicsi csípős jalapeno (vagy bármilyen csípős csili)
150 g telemea (feta szerű sós juhsajt Erdélyből, természetesen helyettesíthető fetával)
csipet bors
1 tk. szárított bazsalikom
3 ek. kukoricacsíra olaj

A piros paprikákat megszurkálom (hogy később ne robbanjon), majd mindenféle pucolás és csumázás nélkül száraz (olaj nélküli) serpenyőbe rakom, magas hőfokon. Addig sütöm, és forgatom, amíg a héja fekete nem lesz. Ha gáztűzhelyünk van, akkor ez sokkal egyszerűbb, mert csak a láng főlé kell tartani, és hipp-hopp megég a héja. Tálba rakom és lefedem, amíg ki nem hűl. Ezután a héját kézzel könnyen le lehet szedni, és kicsumázni. Az így kapott füstös paprikahúst botmixerrel összeturmixolom a többi hozzávalóval és kész is. Hűtőbe teszem, és lehűtve tálalom.

Maiskeimöl 750 ml

Es ist von goldgelber Farbe und mildem Geschmack. Maiskeimöl ist wegen seines hohen Anteils an mehrfach ungesättigten Fettsäuren ernährungsphysiologisch besonders wertvoll. Maiskeimöl hat den höchsten Vitamin E-Gehalt und somit natürliche Antioxidantien. 

Unter anderem wird dem Öl eine entzündungshemmende Wirkung zugeschrieben.

Zur Vorbereitung verschiedener Salate eignet es sich ebenso wie zum Braten und Dünsten von Fleisch oder Gemüse. Durch den hohen Rauchpunkt (160-170°C) kann es sogar in der Fritteuse genutzt werden, wobei es seinen angenehmen Duft und Geschmack behält.

5,91
Ähnliche Artikel
Maiskeimöl 750 ml
Maiskeimöl 750 ml
5,91