FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Csirke(mell) fasírt – tahinis zöld szósszal

Csirke(mell) fasírt – tahinis zöld szósszal

Hozzávalók:

Fasírt:

  • 500 g csirkemell (mind a tanyasival járunk a legjobban)
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 40-50 g prézli
  • 20 g friss snidling
  • 15 g friss petrezselyemzöldje
  • 5-6 g só
  • Jó sok frissen tört bors (mondjuk 1 g)
  • 2 g füstölt paprika

Tahinis zöldszósz:

  • 80 g szezámkrém
  • 1/2 db citrom leve (kb. 10 ml)
  • 10 g friss snidling
  • 10 g friss petrezselyemzöld
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 10 g méz (vagy datolya)
  • Só és bors ízlés szerint (csak bátran)
  • 50 ml víz

Elkészítés:

-20 perc-

Mindkettőben az a közös, hogy ugyanott készülnek el.

Elő a késes aprítógéppel!

A fasírtnál mehet bele minden hozzávaló és addig dolgoztatjuk a gépünket míg konkrétan (nyers) fasírt állagot nem kapunk. Ha ezzel készen vagyunk formázzunk a kezeinkkel szimpatikus formájú golyókat vagy akár laposabb korongokat (ahogyan tettem ezt én is). Melegítsünk egy serpenyőbe némi olívaolajat (mondjuk 2-2,5 evőkanálnyit) és kezdjük el sütni.

Aranybarna színnél fordulhatnak is.

A tahinis szósz pontosan ugyanígy készül el, jóóó oké nem kell megsütni. De a metódus eleje megegyező. Aprítógép + hozzávalók + zúzás = isteni finom (és antioxidánsokban igazán gazdag) szósz.

 

Receptért köszönet Vivinek!

sixpayment