
Szezám kréker
Hozzávalók:
-1 tepsihez-
- 1 szál friss újhagyma (20 g)
- 30 g sótlan vaj
- 50 ml tej
- 10 g sörélesztő pehely
- 1 g só
- 2-3 g sütőpor
- 25 g szezámmag
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
Elkészítés:
-30 perc-
Az újhagymát mosás után karikázzuk fel meglehetősen vékonyra.
Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a tejjel majd öntsük bele az összes további hozzávalót. Kézzel jó alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük 2 sütőpapír közé és nyújtsuk vékonyra ezt követően az alsó papírt (amin a kinyújtott tésztánk van) tegyük át egy tepsire, ahol tetszőleges kockákat, téglalapokat vágunk.
180 fokon alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük.
(De érdemes figyelni a sütőnket, ha nagyon vékonyra nyújtjuk hamarabb is megsül).
Receptért köszönet Vivinek!