
Pisztáciás hókifli
Hozzávalók:
-25 db kisebb kiflihez-
- 115 g zabpehelyliszt
- 100 g mandulaliszt
- 100 g pisztácialiszt
- 40 g datolya őrlemény
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1/2 citrom leve (20 ml)
- 100 g vaj
Elkészítés:
-1 óra 15 perc-
Minden száraz hozzávalót mérjünk ki és keverjünk össze alaposan. Mehet hozzá a szobahőmérsékletű vaj és a citrom leve majd, kézzel gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztánkat. Amint ezzel készen vagyunk becsomagoljuk és hűtőbe tesszük pihenni minimum 1 órára.
Enyhén lisztezett felületen pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és 3 cm-es darabokat vágunk, amikből kis kifliket formázunk majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
175 fokon 20 percig sütjük a kifliket.
Receptért köszönet Vivinek!