
Ázsia uborkasaláta
Hozzávalók:
-3 főre-
- 1 db kígyóuborka
- 5 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál méz
- 2 ek. rizsecet
- egy kis csipet só
- 3-4 karika friss chili (opcionális)
- 1 ek. szezámmag
- 1 ek. fekete szezámmag
Elkészítés:
-5 perc-
Az uborkát mosás után kezdjük el egy zöldség pucolóval csíkokra bontani. Szerintem szexibb, ha rajta marad a héja így rögtön két szín is dominálhat.
Az ubink belső magvas részére itt most nem lesz szükségünk, tehát amint odaérkeznénk a pucolásban hagyjuk is abba. Csak a roppanó részekre van szükségünk jelen esetben. Készítsük el a dresszinget, amihez keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Ráöntjük az uborka szeletekre és készen is vagyunk.
4-6 napig zárt dobozban eláll a hűtőben.
Receptért köszönet Vivinek!