
Diókrémes muffin
Hozzávalók:
- 5 ek zabpehelyliszt (tésztához)
- 5 ek. mandulaliszt (tésztához)
- 2 ek. lenmagliszt (tésztához)
- 1 marék mandula aprítva (tésztához)
- 4 ek. cukor (tésztához)
- 2 ek. natúr joghurt (tésztához)
- 3 tojás (tésztához)
- 1 zacskó sütőpor (tésztához)
- 3 ek. dióolaj (tésztához)
- 6 tk. diókrém (diókrémhez)
- 250 g mascarpone (diókrémhez)
- 3 ek. porcukor (diókrémhez)
Elkészítés:
A száraz összetevőket keverjük össze egyenletesen. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot és a dióolajat. A tojásos keverékhez adjuk hozzá egyenletesen a lisztes összetevőket.
Melegítsük elő a sütőt 180 ̊C-ra, és muffinsütő tálcán süssük kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
A diókrémhez keverjük el az összetevőket egyenletesen, majd díszítsük vele a kihűlt muffinokat.