
Gluténmentes csipkelisztes kosárka
Hozzávalók:
- 150 g mandulaliszt
- 50 g csipkebogyómag-liszt
- 1 ek. cukor
- 100 g vaj
- 1 tojás + sárgája
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítése:
A liszteket, a sütőport és a cukrot összekeverjük, majd a hideg, kockára vágott vajat szintén hideg kézzel belemorzsoljuk. Ha már egyenletesen elosztottuk, és elértük a morzsaállagot, akkor hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és pohárral kosárka méretűre szaggatjuk, formába igazítjuk. 170 fokon légkeveréssel 10 perc alatt kisütjük.
Ha kihűlt édes töltelékkel, krémmel, gyümölcsökkel töltjük.