
Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 80 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 150 g sárgabarackmagliszt
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 1 tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 150 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, eper vegyesen)
- 100 g étcsokoládé
- 2-3 ek. napraforgóolaj
Elkészítése:
A hozzávalókból 30 keksz süthető.
A kristálycukrot, vaníliacukrot a puha vajjal és tojással habosra turmixoljuk.
A sárgabarackmaglisztben elkeverjük a szódabikarbónát, sót, és a zabpehellyel együtt hozzáadjuk a tojásos habhoz, keverőlapát segítségével összedolgozzuk.
Az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk és elkeverjük a tésztával.
Fagyis kanál, kekszadagoló vagy evőkanál segítségével kupacokat formázunk a masszából a sütőpapírral borított tepsin. Nem szükséges túl messze tenni egymástól a kekszeket, mert kevéssé nőnek meg eredeti méretükhöz képest. A kupacokat egy villa segítségével ellapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 10 percig.
Ha kihűltek a kekszek, étcsokival feldobhatjuk a tetejüket. Étcsokoládét olvasztunk kevés napraforgóolajjal, majd egy kancsó segítségével, cikk-cakk alakban meglocsoljuk a kekszeket.
A receptért, fotóért hálás köszönet az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzőjének!