
Mogyorólisztes meggyes csiga
Hozzávalók:
- 430 g búzaliszt (tésztába)
- 70 g mogyoróliszt (tésztába)
- 70 g vaj (tésztába)
- csipet só (tésztába)
- 80 g porcukor (tésztába)
- 70 g vaj (tésztába)
- 3 tojássárgája (tésztába)
- 1 csipet szerecsendió (tésztába)
- 1 tk. fahéj (tésztába)
- 1 zacskó szárított élesztő (tésztába)
- 270 ml tej (tésztába)
- 500 ml tej (krémhez)
- 1 tojás (krémhez)
- 2 tojássárgája (krémhez)
- 80 g porcukor (krémhez)
- 20 g zabliszt (krémhez)
- 1 db vaníliarúd (krémhez)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a nedves állagú masszát addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, amíg nem ragad (kb. 10 perc). A tésztát hagyjuk pihenni 40 percig.
A krémhez melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a felvert tojásokat. A zablisztet keverjük simára egy kis tejjel és keverjük hozzá óvatosan a tejkrémhez. Vágjuk félbe a vaníliarudat, kaparjuk bele a magokat és a rúddal együtt, folyamatos keverés mellett főzzük a krémet 15 percig.
A tésztát 40 perc után egyszer átgyúrjuk, majd további 30 percig kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk és kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kenjük meg vaníliakrémmel (persze előtte távolítsuk el a vaníliarudat), szórjunk rá magozott meggyet (lehet fagyasztott is) és tekerjük fel. Szeleteljük fel, és fektessük a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük szép barnára 180 fokon, légkeverés mellett.