
Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
-9 db normál muffinhoz-
- 350 g nyers tök (ha valakinek van már sült netalán pürésített tököcskéje akkor abból 200 g)
- 12 db friss magozott datolya
- 20 ml dióolaj
- 2 db tojás (M)
- 160 g mandulaliszt
- 40 g búzaliszt
- 10 g foszfátmentes sütőpor
- 1 tk. ceyloni fahéj
- 1 bio narancshéja
Elkészítés:
-10 perc-
Sütési idő: 20 perc
Süssük meg a tököt, magozzuk ki a datolyákat és dobjuk őket egy aprítógépbe az olajjal, valamint a tojással együtt. Zúzzuk homogén állagúra az alapanyagokat. Egy tálban keverjük el a liszteket a sütőporral, fahéjjal és már önthetjük is hozzá a tökös keveréket, még egy keverés-kavarás után kész is a tésztánk. Szilikon muffin formába adagoljuk és 175 fokos légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Természetesen lehet turbózni ezt a témát aprított dióval, mandulával, törökmogyoróval, tökmaggal, étcsokival, még több meleg fűszerrel (vanília, tonkabab, kardamom, szegfűszeg, csillagánizs stb.)
Receptért köszönet Vivinek!