
Tavaszi saláta közel-keleti csavarral
Hozzávalók a majonézkrémhez:
- 5 g szárított wakame alga (a boltokban kapható, sushihoz való nori lap is tökéletes)
- 160 g vegán majonéz
- 130 g Creme Vega krém (vagyis növényi tejföl, de ha nem fontos a tejmentesség, hagyományosan is elkészíthető)
- 0,5 db bio lime leve, héja
- 4 g só
- 15 g finomra vágott gyömbér
A wakame algát mozsárban kissé megtörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 1 éjszakát hűtőben tároljuk.
Za’ataros mustárolaj hozzávalói:
- 20 g pirított szezámmag
- 2 g római kömény
- 2 g koriandermag
- 2 g szárított lestyán
- 2 g szárított kakukkfű
- 2 g finomra vágott fokhagyma
- 3 g finomra vágott jalapeno paprika
- 50 g mustármagolaj
A római köményt és a koriandermagot illatozásig pirítjuk, mozsárban összezúzzuk és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
Saláta: ízlés szerint rukkola, bébispenót, mizuna, madársaláta összekeverve
Tálalás: A majonézkrémet a tányérra kanalazzuk, a mustárolajjal meglocsoljuk, a salátát ráhalmozzuk. Lepénykenyérrel, kovászos kenyérrel vagy focacciával tálaljuk.
Receptért köszönet Sajben Csabának, a Hétköznapok. séfjének!