
Zöldborsókrémleves tökmagliszttel
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldborsó
- 1 liter alaplé
- só és bors ízlés szerint
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
- 1 mk. (mokkáskanál)szárított kakukkfű (opc.)
- 3 ek. olívaolaj
- ízlés szerinti sajt (a tetejére reszelve)
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj (a krutonra)
- 1 ek. oregánó (a krutonra)
- 3 ek. tökmagliszt
Elkészítés:
-12 perc-
A zöldborsót feltesszük főni az alaplébe, a fűszerekkel.
A kenyérszeletekből kis kockákat vágunk, amiket az olajjal, oregánóval és a fokhagymával fűszerezünk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 250 fokos sütőben 3- 5 perc alatt ropogósra sütjük.
10 perc főzés után a borsót leturmixoljuk, az olívaolajjal, valamint a tökmagliszttel. Átszűrjük egy kislyukú szűrőn és tálaljuk.
Tálalásnál reszelhetünk rá még sajtot és beleszórhatjuk a krutonokat.
Receptért köszönet Vivinek!