
Napraforgólisztes csokis keksz
Hozzávalók:
- 3/4 bögre (kb. 150 g) napraforgómagliszt
- 1/2 bögre (kb. 110 g) kristálycukor
- 2 db kisebb tojás
- 1 csapott teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 tasak (8 g) vaníliás cukor
- 50 g étcsokoládé csepp vagy étcsoki, darabokra törve
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ha nagyon ragad a tészta, adjunk hozzá még egy kevés napraforgómaglisztet. Formázzunk a tésztából két kézzel kisebb gombócokat és helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz. Kézzel vagy egy pohár talpával lapítsuk kb. 1,5 cm vastagságúra a gombócokat. Süssük kb. 10-12 percig, amíg halvány barna nem lesz a kekszek alja. Hagyjuk a tepsin kihűlni.