
Villámgyors csokis-mogyorós puding
Hozzávalók:
- 2 ek. mogyoróliszt
- 3 ek. zabpehelyliszt
- 1 ek. kakaópor
- fél ek. arany lenmagliszt
- 2 kocka étcsoki ( kb. 1-2 dkg)
- 1 tk. méz/juharszirup
- csipet só
Elkészítése:
A liszteket a kakaóporral, sóval alaposan elkeverjük. Hozzáadunk 1 dl FORRÓ vizet/tejet/növényi tejet, a csokit és az édesítőt, majd elkeverjük. Ha túl sűrűnek ítéljük meg, még hígíthatunk rajta további forró folyadékkal. Melegen krémes, finom, kihűtve pudingos – mindenki ahogy szereti.
Tipp: érdemes kipróbálni tökmagliszttel és fehércsokival, kakaópor helyett bogyós gyümölccsel, vagy dióliszttel és barackkal is.
Receptért köszönet TREAT Biankának!