
Fügés szezámtorta
Hozzávalók:
- 175 g liszt
- 50 g szezámmagliszt
- 1 tk. sütőpor
- 200 g vaj
- 2 púpos tk. szezámmagkrém
- 200 g barnacukor
- 3 tojás
- 50 ml natúr joghurt
- 250 g mascarpone
- 70 ml tejszín
- 1 tk. vaníliakivonat
- pár szem füge
- pár szem szeder
Vegyünk elő két tálkát, az egyikben keverjük össze a liszteket a sütőporral, a másikban pedig a vajat, a szezámkrémet, a cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Ha külön-külön elkeveredtek, egyesítsük a kettőt. Vajazzunk és lisztezzünk (használhatunk helyette sütőpapírt is) ki egy 20×20 cm-es tepsit vagy egy kerek tortaformát (⌀: 23 cm), ebben süssük kb. 25 percig, 180 fokon a tésztát, légkeverés mellett. Közben állítsuk össze a krémet: keverjük össze a mascarponet a felvert tejszínnel és a vaníliakivonattal.
Ha kihűlt a tészta, kenjük a krémet a tetejére, és dekoráljuk fügedarabokkal, szederszemekkel.