
Dupla csokis muffin
Hozzávalók:
- 150 g szőlőmagliszt
- 150 g porcukor
- 100 g étcsokoládé
- 100 g kakaópor
- 100 g vaj
- 5 dl tej
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 300 g natúr joghurt (krémhez)
- 0,5 l tejszín (krémhez)
- 1 csomag zselatin fix (krémhez)
- 1 db lime (krémhez)
- 50 g porcukor (krémhez)
A tojásokat a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. A sütőporral és a kakaóporral elkeverjük a kétféle lisztet, majd a vajas masszába beleszitáljuk. Ha a massza összeállt a kis kockákra vágott csokoládédarabokat beleszórjuk. Papírral kibéleljük a muffin sütőt és ¾-ig megtöltjük. 190C°-on 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után egy konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Ezalatt a krémet is elkészítjük. A joghurtot a porcukorral és a facsart lime levével elkeverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük és hozzáadjuk a zselatinport. Ha kész a tejszínhab hozzákeverjük a joghurtot, és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
Kihűlés után a muffin tetejét egy kisebb késsel levágjuk és leszedjük. A kis lyukba csillagcsöves nyomózsákból joghurthabot nyomunk.