FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Dióolajos karfiolsaláta csírával

Dióolajos karfiolsaláta csírával

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 4 evőkanál hidegen sajtolt dióolaj
  • 1 marék dióbél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál só
  • fél citrom frissen facsart leve
  • csipet frissen őrölt bors
  • friss csíra a tálaláshoz

Késes robotgépben összedolgozom a diót, dióolajat, fokhagymát, citromlét. Fűszerezem, majd félreteszem. A karfiolt rózsáira szedem, forrásban lévő sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. Tányérra teszem, meglocsolom a dresszinggel és friss csírával díszítve tálalom.

Köszönjük Gabojszának a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://www.gabojsza.hu/2015/02/dioolajos-karfiol-salata-csiraval.html