
Dióolajos karfiolsaláta csírával
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 4 evőkanál hidegen sajtolt dióolaj
- 1 marék dióbél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál só
- fél citrom frissen facsart leve
- csipet frissen őrölt bors
- friss csíra a tálaláshoz
Késes robotgépben összedolgozom a diót, dióolajat, fokhagymát, citromlét. Fűszerezem, majd félreteszem. A karfiolt rózsáira szedem, forrásban lévő sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. Tányérra teszem, meglocsolom a dresszinggel és friss csírával díszítve tálalom.
Köszönjük Gabojszának a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://www.gabojsza.hu/2015/02/dioolajos-karfiol-salata-csiraval.html