
Csokis-mazsolás sült almacsillag fűszeres diókrémmel
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb alma
- 1 ek. citromlé
- 1 ek. méz
- 4 kocka csoki
- 2 ek. mazsola (rumba áztatva)
- 5 ek. hidegen sajtolt diókrém (krémhez)
- 2 ek. méz (krémhez)
- 1-1 késhegynyi őrölt fahéj (krémhez)
- bourbon vanília (krémhez)
- őrölt kardamom (krémhez)
- őrölt csillagánizs (krémhez)
Az almákat félbevágjuk, dinnyevájóval óvatosan kivágjuk a magházat úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Késsel csillag alakot formázunk a kivájt magházból kiindulva. Összekeverjük a citromlevet a mézzel és megkenjük vele az almák felületét. Kis tepsibe tesszük, 2 dl vizet öntünk alá és előmelegített sütőben lefedve 10 percig pároljuk. Utána eltávolítjuk a fedőt és hagyjuk kicsit megbarnulni 5 perc alatt, majd még 1-2 percre visszatesszük úgy, hogy mindegyik csillag közepébe belehelyezünk egy kocka csokit. Így ha megolvad, belefolyik a csillagok szárába.
A sütőből kivéve a mézzel és a fűszerekkel összekevert hidegen sajtolt diókrémmel megkenjük a csillagok szárai közti almát és a csokis részeket megtöltjük a rumos mazsolával. Melegen és hidegen is fogyasztható.