
Cseresznyés clafoutis
Hozzávalók:
- 60 g liszt
- 60 g cukor
- 1 kk. sütőpor
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 1 kk. vanília kivonat
- 1 ek. barackmagolaj
- 2 marék cseresznye
Keverjük össze a recept száraz hozzávalóit (liszt, cukor, sütőpor) egy tálban, azután adjuk hozzá szép sorjában a folyadékokat (vanília kivonat, tojás, tej, olaj). Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, légkeverés mellett. Vajazzuk ki a süteményformát, hintsük meg egy kis cukorral és tegyük be 5 percre a sütőbe, hogy a cukor kicsit karamellizálódjon. Magozzunk ki két nagy marék cseresznyét, szórjuk a forma aljába, öntsük rá a tésztát és tegyük be 35 percre a sütőbe. A barackmagolaj enyhén marcipános ízt kölcsönöz ennek a kora nyári finomságnak.
(A barackmagolajjal megspékelt recept forrása Váncsa István Lakoma c. receptgyűjteménye.)