
Cukkini lepcsánka
Hozzávalók:
- 800 g cukkini
- 300 g liszt
- 2 tojás
- 2-3 szál újhagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só
- csipet frissen őrölt bors
- szőlőmagolaj a sütéshez
A cukkinit lereszeljük és a zöldjével együtt apróra vágott újhagymával együtt besózzuk. 5-10 perc elteltével kicsavarjuk belőle a vizet és belekeverjük a zúzott fokhagymával együtt a többi hozzávalót. Serpenyőben 3-4 ek. szőlőmagolajat forrósítunk, így egy kis plusz ízt adhatunk a lepcsánkának. Simítsunk el egy púpos evőkanál tésztát a serpenyőben. Az olaj csak az egyik oldalát éri a lepcsánkának, ezért kb. fél perc múlva (mikor alul elkezd barnulni a széle) fordítsunk rajta.
Kakukkfüves, borsos tejföllel vagy juhtúrós kapros tejföllel kiváló! Extra tipp húsimádóknak: dobjunk a sülő lepcsánka mellé apró bacon darabkákat. A megpirult szalonnákat dobjuk rá és enyhén nyomkodjuk bele a lepcsánka még nyers tetejére, majd fordítsuk meg, hogy ez a rész is átsülhessen.