
Aszalt szilvás céklasaláta
Hozzávalók:
- 3 cékla
- 1 marék dió
- 100 g joghurt
- 2+2 ek. dióolaj
- 1 ek. balzsamecet
- 1 marék aszalt szilva
- néhány szelet brie sajt
- só
- bors
A céklát megmostam és forró vízben fél órát főztem. A vízből kivettem, majd kiskanállal lepucoltam a héját. Már nem emlékszem, hogy hol láttam ezt a teáskanalas megoldást, de nagyon jól működik. A meghámozott céklákat kockára vágtam, majd, amíg még meleg volt, 2 ek. hidegen sajtolt dióolaj és 1 ek. balzsamecet keverékébe forgattam, sóztam és borsoztam.
A diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam, a sajtot és a szilvát kis kockákra vágtam, majd mindezt rászórtam a céklára. A joghurtot egy csipetnyi sóval és borssal, valamint dióolajjal összekevertem és meglocsoltam vele a salátakeveréket.
Önmagában, vagy egy jó sült húshoz köretként is finom!