
Töltött tahini keksz
Hozzávalók:
-7 darabhoz-
- 10 szem magozott datolya
- 35 g szezámkrém
- 50 g mandulaliszt
- 3 g sütőpor
- 1 kövér csipet só
Töltéshez:
Elkészítés:
-15 perc-
A datolyákat felaprítjuk egy késes aprítóban, majd egy tálban összekeverjük a tahinivel, a mandulaliszttel, a sütőporral és a sóval.
Az így kapott tésztát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Minden golyót enyhén ellapítunk, és a közepébe egy kis mélyedést készítünk. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 12 percig sütjük a kekszeket. A sülés után a mélyedésekbe egy-egy kanál tahinit és pisztáciakrémmel töltjük meg a kekszeket.
Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Receptért köszönet Vivinek!