
Cukkini brownie
Hozzávalók:
-1 kisebb tepsihez-
- 1 kisebb cukkini (nyersen mért súlya: 180 g, reszelve mért súlya: 120 g)
- 150 g zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 125 g házi datolyakrém
- 50 g mandulakrém vagy törökmogyoró-krém
- 2 darab M méretű tojás
- 50 ml napraforgóolaj
Tetejére:
- 150 g mascarpone
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mandulakrém
- 100 g fagyasztott málna
Elkészítés:
-50 perc-
Reszeljük le a cukkinit, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a zabpehelylisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport.
Dolgozzuk össze a nedves hozzávalókat: a datolyakrémet, a mandulavajat (vagy törökmogyoróvajat), a tojásokat és a napraforgóolajat. Adjuk hozzá a kinyomkodott cukkinit a nedves keverékhez, majd keverjük össze alaposan. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat a nedves keverékbe, és keverjük csomómentesre a masszát. Öntsük bele a masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, és simítsuk el a tetejét.
Süssük meg 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, tűpróbáig.
Tálalás!
Keverjük össze a mascarponét a mézzel és mandulakrémmel, majd kenjük rá a kihűlt brownie tetejére. Szórjuk meg a tetejét fagyasztott málnával a friss, gyümölcsös ízért.
Szeleteljük fel, és élvezzük ezt a mennyei, krémes brownie-t!
Receptért köszönet Vivinek!