
Nagyonzöld krémleves pisztáciaolajjal
Hozzávalók:
- 2 ek. Grapoila kukoricacsíra-olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 1 kis karalábé
- 2 marék spenót
- 1 kis cukkini
- 1 dl tejszín vagy növényi főzőkrém
- 4-5 dl alaplé (vagy víz)
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 2 ek. hántolt kendermag
- 1/2 citrom leve
- 2 ek. Grapoila pisztáciaolaj
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. bazsalikom
- só és bors
- tálaláshoz pisztáciaolaj, tört pisztácia, mozzarella vagy pirított tofu, esetleg sült zöldségek
Elkészítés:
A hagymákat dinszteljük, majd átkeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a darabolt brokkolit, karalábét, cukkinit, kicsit megpirítjuk és felöntjük az alaplével. Lefedve puhára főzzük, az utolsó pár percre beledobjuk a spenótot is.
Leturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, kendermagot, tejszínt és citrom levét, pisztáciaolajat. Átmelegítjük, megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
Tálaljuk.