FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Nagyonzöld krémleves pisztáciaolajjal

Nagyonzöld krémleves pisztáciaolajjal

Hozzávalók:

  • 2 ek. Grapoila kukoricacsíra-olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 1 kis karalábé
  • 2 marék spenót
  • 1 kis cukkini
  • 1 dl tejszín vagy növényi főzőkrém
  • 4-5 dl alaplé (vagy víz)
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 2 ek. hántolt kendermag
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek. Grapoila pisztáciaolaj
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. bazsalikom
  • só és bors
  • tálaláshoz pisztáciaolaj, tört pisztácia, mozzarella vagy pirított tofu, esetleg sült zöldségek

 

Elkészítés:

A hagymákat dinszteljük, majd átkeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a darabolt brokkolit, karalábét, cukkinit, kicsit megpirítjuk és felöntjük az alaplével. Lefedve puhára főzzük, az utolsó pár percre beledobjuk a spenótot is.

Leturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, kendermagot, tejszínt és citrom levét, pisztáciaolajat. Átmelegítjük, megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.

Tálaljuk.