
Tavaszi tökmagkrémes kence
Hozzávalók
– 6-8 főre –
- 200 gramm főtt csicseriborsó
- 50 gramm tökmagkrém
- 15 gramm friss v. fagyasztott snidling
- 5 db medvehagyma
- 2 marék spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk. mézes-mustárszósz
- Só & bors ízlés szerint
Elkészítés
– 5 perc –
Blansírozzuk a spenótot: forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre, majd gyorsan jeges vízbe tesszük, hogy megőrizze színét és frissességét. Ezután alaposan kinyomkodjuk a vizet belőle. Mindent az aprítóba: a főtt csicseriborsót, tökmagkrémet, felaprított snidlinget, medvehagymát, fokhagymát, mézes-mustárszószt, sót, borsot és a blansírozott spenótot tegyük aprítógépbe. Pürésítsük az egészet, amíg sima és krémes állagot nem kapunk. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy extra tökmagkrémmel lazíthatjuk. Tálalás: Friss kenyérrel, pirítóssal vagy zöldségekkel kínáljuk.
A receptért köszönet Vivinek!