FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Tavaszi tökmagkrémes kence

Tavaszi tökmagkrémes kence

Hozzávalók

– 6-8 főre –

  • 200 gramm főtt csicseriborsó
  • 50 gramm tökmagkrém
  • 15 gramm friss v. fagyasztott snidling
  • 5 db medvehagyma
  • 2 marék spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk. mézes-mustárszósz
  • Só & bors ízlés szerint

Elkészítés

– 5 perc –

Blansírozzuk a spenótot: forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre, majd gyorsan jeges vízbe tesszük, hogy megőrizze színét és frissességét. Ezután alaposan kinyomkodjuk a vizet belőle. Mindent az aprítóba: a főtt csicseriborsót, tökmagkrémet, felaprított snidlinget, medvehagymát, fokhagymát, mézes-mustárszószt, sót, borsot és a blansírozott spenótot tegyük aprítógépbe. Pürésítsük az egészet, amíg sima és krémes állagot nem kapunk. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy extra tökmagkrémmel lazíthatjuk. Tálalás: Friss kenyérrel, pirítóssal vagy zöldségekkel kínáljuk.

A receptért köszönet Vivinek!