
Gyors tökmagos-málnás muffin
Hozzávalók:
- 100 gramm házi datolyakrém
- 2 db tojás (M)
- 80 ml növényi ital vagy tej
- 1/2 citrom leve
- 1 bio citrom reszelt héja
- 100 gramm mandulaliszt
- 30 gramm tökmagliszt
- 1 nagy csipet só
- 8 gramm sütőpor
- 1 marék tökmag
- 1 marék málna (friss v. fagyasztott)
- 1 szűk marék szeletelt mandula
Elkészítés
– 5+15 perc –
A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, a szárazokat kézi habverővel összekeverjük. Ezután a kettőt összeöntjük, majd a masszát szilikon muffin formákba adagoljuk. A tetejükre tökmagot és málnát teszünk.
175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 13-15 perc alatt megsütjük őket.
A receptért köszönet Vivinek!