FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Rozmaringos-petrezselymes sült krumpli (sütőben sütve)

Rozmaringos-petrezselymes sült krumpli (sütőben sütve)

Hozzávalók:

– 4 főre –

Fokhagymás-petrezselymes joghurtmártás:

  • 200 g görög joghurt
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél tk. só
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk. mézes mustárszósz
  • 2 ek. vegán majonéz
  • 1 tk. méz

Sült burgonya:

  • 1 kg kifliburgonya
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem vagy 1 ek. szárított
  • 1 ek. aprított rozmaring
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só és bors

Elkészítés

– 50 perc –

A burgonyát alaposan megmossuk, héjastól cikkekre vagy vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal, rozmaringgal, sóval, borssal és a fokhagymával. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük, félidőben átforgatva.

A végén megszórjuk az apróra vágott (vagy szárított) petrezselyemmel, és pár percre visszatesszük a sütőbe.

A joghurtot kikeverjük a fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Hozzáadjuk a mézes mustár szószt és a vegán majonézt, majd simára keverjük. Hűtőbe tesszük tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.

A receptért köszönet Vivinek!