
Rozmaringos-petrezselymes sült krumpli (sütőben sütve)
Hozzávalók:
– 4 főre –
Fokhagymás-petrezselymes joghurtmártás:
- 200 g görög joghurt
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- fél tk. só
- frissen őrölt bors
- 1 tk. mézes mustárszósz
- 2 ek. vegán majonéz
- 1 tk. méz
Sült burgonya:
- 1 kg kifliburgonya
- 3 ek. olívaolaj
- 1 nagy csokor petrezselyem vagy 1 ek. szárított
- 1 ek. aprított rozmaring
- 1 tk. fokhagymapor
- só és bors
Elkészítés
– 50 perc –
A burgonyát alaposan megmossuk, héjastól cikkekre vagy vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal, rozmaringgal, sóval, borssal és a fokhagymával. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük, félidőben átforgatva.
A végén megszórjuk az apróra vágott (vagy szárított) petrezselyemmel, és pár percre visszatesszük a sütőbe.
A joghurtot kikeverjük a fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Hozzáadjuk a mézes mustár szószt és a vegán majonézt, majd simára keverjük. Hűtőbe tesszük tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.
A receptért köszönet Vivinek!