
Mákos-málnás piskóta
Hozzávalók:
– 1 közepes tepsihez –
- 6 db M méretű tojás
- 3 ek. méz
- 6 ek. darált mák
- 1 ek. mákolaj
- 75 gramm mandulaliszt
- 2 púpos ek. finomliszt
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 marék málna
Elkészítés
– 5+25 perc –
A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a mézzel, a mákolajjal és a darált mákkal. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a búzalisztet és a reszelt citromhéjat, majd habverővel elkeverjük. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, végül hozzáadjuk a málnát is.
A masszát egy közepes méretű tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 percig sütjük.
A receptért köszönet Vivinek!