FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Mákos-málnás piskóta

Mákos-málnás piskóta

Hozzávalók:

– 1 közepes tepsihez –

  • 6 db M méretű tojás
  • 3 ek. méz
  • 6 ek. darált mák
  • 1 ek. mákolaj
  • 75 gramm mandulaliszt
  • 2 púpos ek. finomliszt
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 marék málna

Elkészítés

– 5+25 perc –

A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a mézzel, a mákolajjal és a darált mákkal. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a búzalisztet és a reszelt citromhéjat, majd habverővel elkeverjük. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, végül hozzáadjuk a málnát is.

A masszát egy közepes méretű tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 percig sütjük.

A receptért köszönet Vivinek!