FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Aszalt paradicsomos kence

Aszalt paradicsomos kence

Hozzávalók:

-10 főre-

  • 200 g főtt csicseriborsó
  • 10 db aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál méz, agavé, datolyakrém vagy juharszirup
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál oregánó -½ evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj -2 teáskanál fűszerpaprikamagolaj
  • 1 teáskanál csípős fűszerpaprikamagolaj

Elkészítés

-5 perc-

A hozzávalókat az aprítógépbe tesszük: a főtt csicseriborsót, az aszalt paradicsomot, a választott édesítőt (méz, agavé, datolyakrém vagy juharszirup), a fűszereket, az olívaolajat, valamint a fűszerpaprikamagolajakat is hozzáadjuk. Az egészet krémesre aprítjuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy plusz olajjal lágyabbá tehetjük az állagát.

Tálaláskor a tetejére csorgatunk egy kevés csípős és édes paprikamagolajat, hogy még ízletesebb és mutatósabb legyen. Kenhetjük pirítósra, mártogathatunk bele zöldséget – bármilyen formában is kínáljuk, pillanatok alatt elfogy!

A receptért köszönet Vivinek!