
Aszalt paradicsomos kence
Hozzávalók:
-10 főre-
- 200 g főtt csicseriborsó
- 10 db aszalt paradicsom
- 1 evőkanál méz, agavé, datolyakrém vagy juharszirup
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó -½ evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál olívaolaj -2 teáskanál fűszerpaprikamagolaj
- 1 teáskanál csípős fűszerpaprikamagolaj
Elkészítés
-5 perc-
A hozzávalókat az aprítógépbe tesszük: a főtt csicseriborsót, az aszalt paradicsomot, a választott édesítőt (méz, agavé, datolyakrém vagy juharszirup), a fűszereket, az olívaolajat, valamint a fűszerpaprikamagolajakat is hozzáadjuk. Az egészet krémesre aprítjuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy plusz olajjal lágyabbá tehetjük az állagát.
Tálaláskor a tetejére csorgatunk egy kevés csípős és édes paprikamagolajat, hogy még ízletesebb és mutatósabb legyen. Kenhetjük pirítósra, mártogathatunk bele zöldséget – bármilyen formában is kínáljuk, pillanatok alatt elfogy!
A receptért köszönet Vivinek!