
Édesburgonya brownie
Hozzávalók:
- Egy közepes db édesburgonya kb. 320 gramm (nyersen, héjjal mérve)
- 270 gramm házi datolyapaszta
- 50 gramm mandulakrém
- 1 db tojás (M-es)
- 10 gramm kakaópor
- 75 gramm tökmagliszt
- 75 gramm zabpehelyliszt
- 7 gramm sütőpor
- 1 marék dió
- 1 marék kesudió
Elkészítés
Az édesburgonyát szurkáljuk meg egy éles késsel jó pár helyen, majd helyezzük kb. 5-7 percre a mikróba. Addig keverjük el a datolyapasztát, mandulavajat, valamint a tojást egymással, és egy másik tálban pedig keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztek, sütőpor, kakaópor).
A megpuhult édesburgonyáról távolítsuk el a héját és egy krumplitörővel törjük össze. Ehhez mehet is a száraz, valamint a nedves tál tartalma. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre a tésztát, és helyezzük sütőpapírral bélelt sütőformába. A felaprított magvakkal megszórjuk a tetejét és mehet is sülni.
170 fokon fogjuk sütni, légkeveréses funkcióval nagyjából 30-33 percig.
22,5x16 cm-es tepsit ajánlok.
Jó sütést kívánok hozzá!
A receptért köszönet Vivinek!