FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Édesburgonya brownie

Édesburgonya brownie

Hozzávalók:

  • Egy közepes db édesburgonya kb. 320 gramm (nyersen, héjjal mérve)
  • 270 gramm házi datolyapaszta
  • 50 gramm mandulakrém
  • 1 db tojás (M-es)
  • 10 gramm kakaópor
  • 75 gramm tökmagliszt
  • 75 gramm zabpehelyliszt
  • 7 gramm sütőpor
  • 1 marék dió
  • 1 marék kesudió

 

Elkészítés

Az édesburgonyát szurkáljuk meg egy éles késsel jó pár helyen, majd helyezzük kb. 5-7 percre a mikróba. Addig keverjük el a datolyapasztát, mandulavajat, valamint a tojást egymással, és egy másik tálban pedig keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztek, sütőpor, kakaópor).

A megpuhult édesburgonyáról távolítsuk el a héját és egy krumplitörővel törjük össze. Ehhez mehet is a száraz, valamint a nedves tál tartalma. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre a tésztát, és helyezzük sütőpapírral bélelt sütőformába. A felaprított magvakkal megszórjuk a tetejét és mehet is sülni.

170 fokon fogjuk sütni, légkeveréses funkcióval nagyjából 30-33 percig.

22,5x16 cm-es tepsit ajánlok.

Jó sütést kívánok hozzá!

A receptért köszönet Vivinek!