
Málnás-mandulás banánkenyér
Hozzávalók:
- 3 db érett banán (320 gramm)
- 3 db tojás (M-es)
- 30 gramm mandulavaj /krém
- 150 gramm mandulaliszt
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 12 gramm sütőpor
- 20 gramm aprított mandula
- 2 marék fagyasztott málna
Elkészítés
A banánokat törjük össze egy villával, vagy krumplitörővel és üssük hozzá a tojásokat.
Adjuk hozzá a mandulavajat/krémet, majd alaposan keverjük el egy habverő segítségével.
Egy másik tálba mérjük ki a száraz hozzávalókat (lisztek, sütőpor, aprított mandula) és szintén keverjük el. Ezt követően mehet is a száraz tál tartalma a nedvesekhez. Utolsó keverés és kavarás és már önthetjük is egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába. Egyengessük el a tészta tetejét és szórjuk meg a málnákkal. 180 fokos sütőben, légkeveréses funkción 35-38 perc alatt süssük készre.
Jó sütést kívánok hozzá!
A receptért köszönet Vivinek!