FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Málnás-mandulás banánkenyér

Málnás-mandulás banánkenyér

Hozzávalók:

  • 3 db érett banán (320 gramm)
  • 3 db tojás (M-es)
  • 30 gramm mandulavaj /krém
  • 150 gramm mandulaliszt
  • 150 gramm zabpehelyliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 20 gramm aprított mandula
  • 2 marék fagyasztott málna

 

Elkészítés

A banánokat törjük össze egy villával, vagy krumplitörővel és üssük hozzá a tojásokat.

Adjuk hozzá a mandulavajat/krémet, majd alaposan keverjük el egy habverő segítségével.

Egy másik tálba mérjük ki a száraz hozzávalókat (lisztek, sütőpor, aprított mandula) és szintén keverjük el. Ezt követően mehet is a száraz tál tartalma a nedvesekhez. Utolsó keverés és kavarás és már önthetjük is egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába. Egyengessük el a tészta tetejét és szórjuk meg a málnákkal. 180 fokos sütőben, légkeveréses funkción 35-38 perc alatt süssük készre.

Jó sütést kívánok hozzá!

A receptért köszönet Vivinek!