
Cukormentes túrós-meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 2,5 db érett banán (250 gramm)
- 3 db tojás (M-es)
- 110 gramm krémes túró
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 20 ml napraforgó olaj
- 50 gramm tk. liszt
- 100 gramm mandulaliszt
- 12 gramm sütőpor
- 70 gramm fagyasztott meggy vagy cseresznye
Elkészítés
A banánokat egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáütjük a tojásokat. Egy habverővel habosra kikeverjük ezt a masszát és mehet is bele a túró, citromhéj valamint az olaj. Újabb keverés-kutyulás.
A száraz hozzávalókat (tk. liszt, mandulaliszt, sütőpor) egy másik tálba szépen összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Összedolgozzuk, hogy sűrű egynemű tésztát kapjunk, ezt követően mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. Én 28x20 cm-es tepsit ajánlok. Spatulával eldolgozzuk a tetejét, megszórjuk a fagyasztott meggyszemekkel és már sülhet is.
Előmelegített 180 fokos sütőre lesz szükségünk, légkeveréses funkcióval.
25 perc alatt készre sül.
Jó sütést kívánok!
A receptért köszönet Vivinek!