FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Cukormentes túrós-meggyes piskóta

Cukormentes túrós-meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 2,5 db érett banán (250 gramm)
  • 3 db tojás (M-es)
  • 110 gramm krémes túró
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 20 ml napraforgó olaj
  • 50 gramm tk. liszt
  • 100 gramm mandulaliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 70 gramm fagyasztott meggy vagy cseresznye

 

Elkészítés

A banánokat egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáütjük a tojásokat. Egy habverővel habosra kikeverjük ezt a masszát és mehet is bele a túró, citromhéj valamint az olaj. Újabb keverés-kutyulás.

A száraz hozzávalókat (tk. liszt, mandulaliszt, sütőpor) egy másik tálba szépen összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Összedolgozzuk, hogy sűrű egynemű tésztát kapjunk, ezt követően mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. Én 28x20 cm-es tepsit ajánlok. Spatulával eldolgozzuk a tetejét, megszórjuk a fagyasztott meggyszemekkel és már sülhet is.
Előmelegített 180 fokos sütőre lesz szükségünk, légkeveréses funkcióval.

25 perc alatt készre sül.

Jó sütést kívánok!

A receptért köszönet Vivinek!