
Téli zabszelet
Hozzávalók:
- 110 gramm friss datolya
- 110 ml víz
- 1 közepes darab sárgarépa (80 gramm)
- 1 kis darab gyömbér (kb. 12 gramm)
- 1 darab tojás (M-es)
- 1/2 narancs leve (kb. 20 ml)
- 1 db bio narancs reszelt héja
- Nagy csipet fahéj
- Kis csipet só
- 80 gramm mandulaliszt
- 50 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 100 gramm aprószemű zabpehely
Elkészítés
A datolyákat ha szükséges kimagozzuk. Ezt követően leöntjük őket a megadott mennyiségű vízzel -ha aszalt datolyával fogunk dolgozni akkor FORRÓ vízzel - 2-3 perc áztatás után turmixoljuk össze, és máris készen van a házi datolyapasztánk. 140 gramm lesz készen, mindet felhasználjuk.
Egy tálba mehet az összes száraz hozzávaló (fahéj, só, sütőpor, mandulaliszt, zabpehely, tk. liszt, narancshéj) amiket alaposan összekeverünk egymással.
Egy másik tálba pedig habosra keverjük a nedves alapanyagokat tehát a tojást, datolyapasztát, reszelt répát, reszelt gyömbért és a narancslevét.
Ehhez mehet (egyszerre) a száraz tálunk tartalma, és akár kézzel akár habverővel de egyneművé keverjük.
Sütőpapírral bélelt 24x17 cm-es tepsibe lapítgatjuk, kb. 1,5 cm-es vastagság elég is lesz neki.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütési funkcióval, 20-22 perc alatt meg is sül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptért köszönet Vivinek!