FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Vegán sütőtökkrém

Vegán sütőtökkrém

Hozzávalók:

  • 1/4 sütőtök (kb. 700 gramm)
  • 130 gramm FŐTT csicseriborsó
  • 40 gramm tökmagkrém
  • só és bors ízlés szerint

Díszítés:

 

Elkészítés

A sütőtököt süssük teljesen készre, majd hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el a héját, és a húsát pedig dobjuk bele egy késes aprítógépbe. Mehet mellé a csicseriborsó, tökmagkrém is. Sózzuk, borsozzuk majd homogén állagúra zúzzuk. Kész is. Hűtőben tároljuk.

Tálalásnál locsoljuk meg pörkölt tökmagolajjal és szórjunk rá pirított magvakat (pl:tökmag-lenmag-szezámmag).

A receptért köszönet Vivinek!