
Vegán padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán (kb. 400 gramm)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm FŐTT csicseriborsó
- 20 gramm kendermagkrém
- 1/2 citrom leve
- 40 gramm szezámmag
- 4 gramm római kömény
- 3 gramm só
- frissen tört bors ízlés szerint
Díszítés:
- kendermag
- Keleties olajmix
Elkészítés
A padlizsánt vágjuk félbe, szurkáljuk meg a hátoldalát és a belsejét egyaránt egy villa segítségével,
és némi olaj társaságában süssük teljesen készre a sütőben vagy airfryerben. Kockázzuk fel a hagymát és egy kanál olajon kezdjük el dinsztelni minimum 10 percen át, az idő letelte után zúzzuk hozzá a fokhagymákat is és további 3 percig még sülhetnek együtt a hagymák. Ha kész a padlizsán távolítsuk el a héját, és a húsát tegyük bele egy késes aprítóba minden további hozzávalóval és fűszerrel együtt.
Turmixoljuk homogén állagúra és készen is vagyunk. 1 éjszaka a hűtőben jót fog tenni neki.
Tálalásnál locsoljuk meg a keleties olajjal valamint szórjunk rá díszítésként még kendermagot is.
A receptért köszönet Vivinek!