FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Vegán padlizsánkrém

Vegán padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán (kb. 400 gramm)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm FŐTT csicseriborsó
  • 20 gramm kendermagkrém
  • 1/2 citrom leve
  • 40 gramm szezámmag
  • 4 gramm római kömény
  • 3 gramm só
  • frissen tört bors ízlés szerint

Díszítés:

 

Elkészítés

A padlizsánt vágjuk félbe, szurkáljuk meg a hátoldalát és a belsejét egyaránt egy villa segítségével,
és némi olaj társaságában süssük teljesen készre a sütőben vagy airfryerben. Kockázzuk fel a hagymát és egy kanál olajon kezdjük el dinsztelni minimum 10 percen át, az idő letelte után zúzzuk hozzá a fokhagymákat is és további 3 percig még sülhetnek együtt a hagymák. Ha kész a padlizsán távolítsuk el a héját, és a húsát tegyük bele egy késes aprítóba minden további hozzávalóval és fűszerrel együtt.

Turmixoljuk homogén állagúra és készen is vagyunk. 1 éjszaka a hűtőben jót fog tenni neki.
Tálalásnál locsoljuk meg a keleties olajjal valamint szórjunk rá díszítésként még kendermagot is.

A receptért köszönet Vivinek!