
Vegán karácsonyi sütigolyó
Hozzávalók:
- 15 db. -
- 100 gramm mandulaliszt
- 100 gramm datolyapaszta
- 35 gramm törökmogyorókrém
- 5 gramm sütőpor
- 5 gramm fahéj
- 50 ml mandulaital vagy bármi egyéb növényi ital
Elkészítés
Minden hozzávalót kimérünk, és ezután alaposan összekeverünk, hogy sűrű masszát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat és kb. 20 percig sütjük 180 fokon, alsó-felső sütési funkcióval.
Sütés után hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kézzel tépjük szét kisebb-nagyobb darabkákra.
Ezt követően nedves kézzel gyúrjunk belőle tetszőleges méretű golyókat. Helyezzük hűtőszekrénybe a sütigolyókat minimum 2-3 órára, és utána kedvünk szerint díszíthetjük, például darált dióval vagy szeletelt mandulával, de hagyhatjuk "pucéron" is őket.
A receptért köszönet Vivinek!