FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Vegán karácsonyi sütigolyó

Vegán karácsonyi sütigolyó

Hozzávalók:

- 15 db. -

  • 100 gramm mandulaliszt
  • 100 gramm datolyapaszta
  • 35 gramm törökmogyorókrém
  • 5 gramm sütőpor
  • 5 gramm fahéj
  • 50 ml mandulaital vagy bármi egyéb növényi ital

 

Elkészítés

Minden hozzávalót kimérünk, és ezután alaposan összekeverünk, hogy sűrű masszát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat és kb. 20 percig sütjük 180 fokon, alsó-felső sütési funkcióval.

Sütés után hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kézzel tépjük szét kisebb-nagyobb darabkákra.
Ezt követően nedves kézzel gyúrjunk belőle tetszőleges méretű golyókat. Helyezzük hűtőszekrénybe a sütigolyókat minimum 2-3 órára, és utána kedvünk szerint díszíthetjük, például darált dióval vagy szeletelt mandulával, de hagyhatjuk "pucéron" is őket.

A receptért köszönet Vivinek!