
Vegán tökmagos kréker
Hozzávalók:
- 40 gramm tk. búzaliszt
- 40 gramm tökmagliszt
- 7 gramm sütőpor
- 20 gramm sörélesztő pehely
- 25 gramm tökmagkrém
- 10 ml napraforgó olaj
- 35 gramm margarin
- 1 nagy csipet só
- 55 gramm zab vagy kesu "joghurt"
A kréker tetejére:
- 3 ek. napraforgó olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- friss tört bors
- 1 ek. szárított oregánó
Elkészítés
Minden alapanyagot kimérünk. A liszteket, sütőport, sörélesztőpelyhet valamint a sót alaposan összekeverjük.
Ezután, a lisztes keverékhez hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű margarint és a további nedves alapanyagokat (olaj, "joghurt", tökmagkrém).
Kézzel összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen, lisztezett sodrófával kinyútjuk a tésztát kb. egy ujjnyi vastagságúra.
Tetszőleges formákat szaggatunk ki és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Kikeverünk egy fűszeres olajat (napraforgó olaj-fokhagyma-oregánó-bors)
és azzal lekenjük a krékerek tetejét, majd megszórjuk a kedvenc magvainkkal. Én a stílszerűen a tökmagot használtam. 180 fokos sütőben 13-14 percig sütjük, alsó-felső légkeveréses funkción.
A receptért köszönet Vivinek!