FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Vegán tökmagos kréker

Vegán tökmagos kréker

Hozzávalók:

  • 40 gramm tk. búzaliszt
  • 40 gramm tökmagliszt
  • 7 gramm sütőpor
  • 20 gramm sörélesztő pehely
  • 25 gramm tökmagkrém
  • 10 ml napraforgó olaj
  • 35 gramm margarin
  • 1 nagy csipet só
  • 55 gramm zab vagy kesu "joghurt"

A kréker tetejére:

  • 3 ek. napraforgó olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss tört bors
  • 1 ek. szárított oregánó

Elkészítés

Minden alapanyagot kimérünk. A liszteket, sütőport, sörélesztőpelyhet valamint a sót alaposan összekeverjük.

Ezután, a lisztes keverékhez hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű margarint és a további nedves alapanyagokat (olaj, "joghurt", tökmagkrém).
Kézzel összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen, lisztezett sodrófával kinyútjuk a tésztát kb. egy ujjnyi vastagságúra.

Tetszőleges formákat szaggatunk ki és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Kikeverünk egy fűszeres olajat (napraforgó olaj-fokhagyma-oregánó-bors)
és azzal lekenjük a krékerek tetejét, majd megszórjuk a kedvenc magvainkkal. Én a stílszerűen a tökmagot használtam. 180 fokos sütőben 13-14 percig sütjük, alsó-felső légkeveréses funkción.

A receptért köszönet Vivinek!