FENNTARTHATÓ ÉLET, ÉTEL. GRAPOILA. SEMMI FELESLEG.

Pisztáciakrémes szendó némi tonhallal

Pisztáciakrémes szendó némi tonhallal

Hozzávalók:

-2 főre-

A szendónk aljára:

-3 evőkanál pisztáciakrém
-2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
-1 bio citrom reszelt héja
-1 kávéskanál almaecet
-1 teáskanál méz vagy juharszirup
-1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
-2 evőkanál olívaolaj
-3-5 evőkanál víz, hogy krémesre hígítsd
-Só, frissen őrölt bors ízlés szerint

A feltét:

-1 tonhalkonzerv
-1/2 citrom leve
-10 szem koktélparadicsom (sárga & piros)
-1 evőkanál olívaolaj
-Só és bors ízlés szerint

Ami szerintem a leginkább passzol hozzá:

~Ciabatta vagy focaccia

Amikkel még turbózhatjuk:

-Friss rukkola
-Bébi spenót
-Aszalt paradicsom
-Olívabogyók
-Burrata
-Madársaláta
-Apróra vágott dió vagy pisztácia

 

Elkészítés:

-10 perc-

Először kikeverjük a pisztáciakrémes alapot: a natúr pisztáciakrémet összedolgozzuk a frissen facsart citromlével, a reszelt bio citromhéjjal, almaecettel, mézzel vagy juharsziruppal, a finomra reszelt fokhagymával, olívaolajjal és annyi vízzel, hogy selymes, kenhető krémet kapjunk. Sóval,
borssal ízesítjük, majd félretesszük.

Ezután megpirítjuk a választott kenyeret - például ciabattát vagy focacciát - forró olívaolajon, míg szép aranybarna nem lesz. Közben összekeverjük a tonhalat a fél citrom levével, sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal. A koktélparadicsomokat félbevágjuk vagy negyedeljük, attól függően, milyen méretűek, és azokat is hozzáadjuk.

Most jön az összeállítás: megkenjük a kenyeret a pisztáciakrémmel, majd ráhalmozzuk a tonhalas-paradicsomos keveréket. Tetszés szerint megszórjuk friss rukkolával, bébispenóttal, madársalátával, adhatunk hozzá burratát, olívabogyót, aszalt paradicsomot, vagy meghinthetjük apróra vágott dióval, pisztáciával - mi szemszájnak ingere. És voilá, el is készült az isteni finom reggelink vagy hideg vacsoránk.

A receptért köszönet Vivinek!