
Tökös házi granola
Hozzávalók:
-200 gramm kész granolához-
-100 g zabpehely (nagyszemű)
-1 tk. ceyloni fahéj
-30 g tökmag
-15 g puffasztott quinoa
-1 nagy csipet só
-30 g lenmag
-30 g napraforgómag
-30 ml napraforgóolaj
-50 g tökmagkrém
-10 db Medjool datolya
Elkészítés:
-10 perc-
Sütési idő:
-10 perc-
A datolyákat magozzuk ki és helyezzük aprítógépbe a tökmagkrémmel együtt és zúzzuk nagyjából homogén állagúra. Mérjünk ki minden további hozzávalót egy nagy tálba és a kis kezeinkkel masszírozzuk össze a masszával a granola alapját. 160 fokos légkeveréses sütőbe toljuk sülni, jó párszor megforgatjuk a 10 perc alatt majd kivesszük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Tipp: Még ropogósabbá tehetjük a granolánkat, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A receptért köszönet Vivinek!