Magkrémek
A Grapoila zero waste termékpalettájának alapját a hidegen sajtolt magolajok adják és ehhez kapcsolódik szorosan a magkrémek gyártása. Gyártásról talán a szó szoros értelmében nem is beszélhetünk, hiszen gyakorlatilag csak állni (ülepedni) hagyjuk - egy meghatározott ideig - a présfejből kicsöpögő olajat, mely aztán fajsúly szerint két rétegre különül el. A nehezebbnek bizonyuló apró magszemcsék (mikroszemcsék) alászállnak, mi pedig csak „lefölözzük” róla az olajat, hogy a sűrű masszát betölthessük ezekbe a helyes, négyszögletes üvegtégelyekbe. Természetesen ezekbe sem kerül semmiféle tartósítószer vagy adalék.
A magkrémeket élvezeti értékük, illetve összetételük, hatóanyagaik alapján élelmiszerként (gourmet magkrémek) vagy kozmetikumként (kozmetikai iszapok) forgalmazzuk.
Az így nyert egykomponensű, natúr magkrémek (mandulakrém, pisztáciakrém, törökmogyorókrém, diókrém, napraforgómagkrém, kendermagkrém, szezámmagkrém stb.) sokoldalúan felhasználhatóak, jellegükből adódóan ínycsiklandó desszertek, krémek, töltelékek, szószok vagy szendvicskrémek készülhetnek belőlük. Ezek 100%-ban természetes, natúr magkrémek, azaz még cukrot sem tartalmaznak, így tőled függ, hogy édes vagy sós irányba viszed el az ízüket.
Használd ki a bennük rejlő lehetőségeket, receptjeinkkel nyújtunk ehhez egy kis segítséget!