A Grapoila olajok hidegen sajtolási eljárással készülnek Magyarországon, környezetkímélő, hulladékmentes (zero waste) gyártás keretében. A kíméletes préselési módnak köszönhetően tökéletesen megőrzik a magok eredetei, természetes ízét, valamint a bennük rejlő értékes tápanyagokat. Gazdagok többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakban, E-vitaminban, fito-tápanyagokban és antioxindánsokban. A 100%-ban természetes összetételű termékek gluténmentes minősítésű üzemben készülnek és nem tartalmaznak semmiféle adalékanyagot, tartósítószert. Fogyaszthatjuk őket élettani hatásaik kedvéért napi rendszerességgel vagy ízesíthetünk velük salátákat, hidegkonyhai készítményeket, krémleveseket, szószokat, grillezett zöldségeket, sőt, az arra alkalmas (magas füstpontú) olajokkal akár pácolhatunk, süthetünk is.
A frissesség megőrzése érdekében a hidegen sajtolt olajokat fénytől, hőtől (tűzhely, radiátor stb.) védett, hűvös helyen tárolja. Felbontás után érdemes hűtőszekrényben tartani. (A hidegtől az olaj opálossá válhat, ez azonban nem befolyásolja a minőséget.) Tipp: amíg nem érez avas ízt az olajon, addig bátran elfogyaszthatja. Az avas illat nem minden esetben jelenti a termék lejártát, távolítsa el az olajkiöntő betétet az üveg nyakáról és kóstolja meg az olajat! A műanyagon keletkező filmréteg ugyanis hajlamos az avasodásra, de az üvegben található olaj ettől még hibátlan lehet.