Maglisztek
Az olajsajtolás egyik mellékterméke a présgépből előkígyózó „pellet”, ami gyakorlatilag a mag szárazanyag-maradványa. Ezt is többféleképpen hasznosítjuk, elsődlegesen maglisztet őrlünk belőle. A maglisztek közös jellemzője a gluténmentesség és az alacsony zsírtartalom, hiszen a magból az előző lépésben már kisajtoltuk az olajat. A címkéken, termékleírásokban szereplő „zsírtalanított” kifejezés is erre a természetes, mechanikai préselésre utal.
A maglisztek nemcsak a gluténmentesen étkezők, illetve diétázók életét könnyítik meg, hanem egy izgalmas ízű, színű konyhai alapanyaggal szolgálnak. A maglisztekkel a búzaliszthez hasonlóan süthetünk, főzhetünk, sűríthetünk. Némelyikkel teljes mértékben kiváltható a búzaliszt, másokkal csak bizonyos százalékban. A maglisztek különlegessége, hogy „nyersen” is fogyaszthatóak, például zabkásába, turmixba, joghurtba keverve. A maglisztek kiváló sűrítőanyagok és fontos tápanyagforrások, a napraforgóliszt például fehérjében, a mákliszt kalciumban, a máriatövismagliszt májvédő szilimarinban gazdag. Hogyan használd a magliszteket? Ugorj a receptekhez és megmutatjuk!
A TERMÉKKATEGÓRIÁK ESETÉBEN KATTINTSON A KÉPRE VAGY A SZÖVEGRE A KISZERELÉSEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!