
Gluténmentes banán loaf
Hozzávalók:
-1 kenyérhez-
- 1,5 db banán (200 g)
- 60 g házi datolyakrém
- 2 tojás (M-es)
- 130 ml növényi ital
- 20 ml napraforgómag olaj
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. Bourbon vanília őrlemény
- 7 g sütőpor
- 150 g mandulaliszt
- 50 g hajdinaliszt
- 50 g gluténmentes zabpehely
- 1 marék mandula (aprítva)
- 1 marék törökmogyoró (aprítva)
Elkészítés: -10 perc-
Sütési idő: -35-45 perc-
Először a banánt, a datolyakrémet, a tojásokat, a növényi italt és az olajat turmixgépbe tesszük, majd simára turmixoljuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a fahéjat, a vaníliát, a sütőport, a mandulalisztet, a hajdinalisztet és a zabpelyhet. Ezután hozzáadjuk az magvakat is.
A turmixolt nedves hozzávalókat beleöntjük a száraz keverékbe, és alaposan összedolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtve(!!) szeleteljük.
Receptért köszönet Vivinek!